Každý ve svém životě někdy udělá chybu, protože nikdo z nás není dokonalý a neomylný. Vždy bychom ale měli mít na mysli, že každá chyba se dá napravit. Docela mylně se domníváme, že nejhorší chyby jsou ty, které nás připraví o veškeré finance. Kvůli kterým přijdeme o byt a kvůli kterým se ocitneme v exekuci či dokonce insolvenci. V ten moment, kdy vaše finanční problémy tzv. prasknou, to opravdu nebude jednoduchá situace, ale i finanční problémy mají své řešení.

chudoba

Dostat se do exekuce můžete jak vlastní vinou, tak vinou svého životního partnera. Nejedno manželství skončilo na tom, že jeden z manželů rozházel společný majetek a zadlužil co se dalo. Tady se nedá než poradit rychlý rozvod, prodat co se dá a začít znovu. Jenže jak začít, když nemáte nic?

Pokud chcete začít do nuly, nebudete to mít jednoduché, ale pokud budete mít stálé zaměstnání, jste na dobré cestě. Dokonce můžete zkusit získat hypotéku na vlastní bydlení a to i pokud jste po insolvenci. Pravděpodobně neuspějete u klasické banky, ale můžete zkusit nebankovní společnosti.

Hypotéka po insolvenci nemusí být něco, o čem si budete nechávat jen zdát. Můžete zkusit navštívit, nebo i online vyplnit formulář a společnost FAHD vám zkusí navrhnout hypotéku, která by měla pro vás přijatelné splátky, čím ochrání i svou investici do vás. Bez stálého příjmu to nepůjde, nečekejte že vám dá někdo peníze jen za hezké slovo nebo úsměv.

bezdomovec

Dostat se z dluhů a začít opět žít spokojený život nemusí být složité. Chce to jen neutápět se v lítosti a začít něco dělat. V prvé řadě pracovat, mít stálý, třeba i minimální plat. Za druhé se poučit z vlastních chyb a neopakovat je. Jen tak můžete nastartovat nový život, nové bydlení. Nečekejte, že vaše problémy někdo vyřeší za vás, to vy se musíte chopit šance, kterou vám hypotéka po insolvenci nabízí. Tak odvahu a hurá do toho!