Když se porozhlédnete v některém z katalogů prodejců nábytku, objevíte tu mnohdy velmi zajímavé výrobky. Jedná se o samostatné kusy nebo celé nábytkové sestavy pro kompletní vybavení např. dětského pokoje, kdy máte v jedné typové řadě k dispozici psací stůl, palandu (patrovou postel), šatní skříně, poličky nad postel, komody a odkládací či noční stolky. Vybavit dětem celý pokojík je dnes velmi snadné a v zásadě jediné, co potřebujete, je mít potřebný obnos. Prodejna nábytku vám zajistí i přepravu, s tím si nemusíte lámat hlavu a není nutné kvůli tomu pronajímat přepravní dodávku nebo přívěsný vozík. Jedno úskalí tu však je.

nábytek v pokoji

Montáž nábytku svépomocí

Výroba nábytku se dnes opírá o maximální využití skladových prostor, a pokud se vysloveně nejedná o nábytek zakázkový od truhláře, který jej zhotoví jako jeden kus, jde zpravidla o stavebnici. Zkrátka dovezou vám domů ne psací stůl a šatní skříň, ale hromadu desek, latí a prken úhledně zabalenou do kartonové krabice.

montáž nábytku

Jestliže si objednáte celou sestavu, např. do zmíněného dětského pokoje, přepravce vám před vchodové dveře vyloží z auta hromadu krabic a tím to končí. Jenže každý není zdatný kutil a řemeslník v oboru, který je manuálně zručný, a pro něhož je montáž nábytku http://www.odnesto.cz/montaze-a-demontaze/ spíše zábavnou hrou. Nejsme všichni zkrátka natolik vybavení fyzicky, mentálně, i co se týče nářadí, abychom tuhle akci zvládli.

Stěhovací firmy montují nábytek běžně

Možná také patříte k lidem, kteří by se zdráhali oslovit stěhovací firmu jen pro to, aby vám smontovala nábytek, který již máte doma v krabicích, a nikam se nestěhujete. Potřebujete pouze zajistit jeho kompletaci, nic víc. Realita je však taková, že stěhovací firma nepožaduje podmínku někam se stěhovat, montáž nábytku provede i bez stěhování, v místě, které si určíte. Jedinou podmínkou je zajistit do prostor přístup a dát stěhovákům na vědomí, kam se sestavený nábytek umístí.